Piqué avisa d’un missatge lamentable a Intereconomía

“A aquests no els aneu a visitar, no, Guàrdia Civil?”. Així d’enfadat estava en Twitter el futbolista del F.C. Barcelona Gerard Piqué per culpa d’una escena del programa satíric de Intereconomía Gràcies per res i poc després d’haver guanyat 6 a 1 al Éibar. El seu tuit s’ha compartit més de 33.500 vegades en les primeres 12 hores i és un enllaç a una publicació del periodista Jesús Cintora, que inclou el vídeo.

L’escena es va emetre el 14 de setembre. En ella, la presentadora, Rocío Manzaneque, comenta les proves de mísiles intercontinentals de Corea del Nord, que podrien aconseguir Estats Units i Europa, incloent la península i Barcelona. José Antonio Fuster, copresentador, es achina els ulls amb els dits mentre la seva companya parla, per després contestar:

-Barcelona? No hi ha ous, Kim! Dispara, anem, que guanyem tots! Dispara, que no tens ous!

Una clara provocació

Llavors es posa a imitar a una gallina i acaba cridant: “Dispara ja, bola de sèu! Anem, barrilete, anem!”. L’escena ho té tot: primer, els gestos racistes; després, el repte al dictador coreà a bombardejar Barcelona, i finalment les elegants referències a l’aspecte físic de Kim Jong-un. Piqué i Cintora no han estat els únics en no veure-li la gràcia al programa, si ben uns altres han defensat que es tracta d’un espai amb intencions humorístiques.

No és la primera vegada que aquest programa de Intereconomía, que des de 2015 solament pot veure’s en obert a Madrid i en altres dues zones de Balears i València, a més de les plataformes de televisió de pagament i al seu canal de Youtube, deslliga la polèmica amb una de les seves bochornosas bromes. Fa solament uns dies Units Podemos denunciava a l’espai per un vídeo amb contingut homófobo i feixista, en el qual els presentadors i varis dels seus col·laboradors provaven una aplicació que desvetllava la seva condició sexual a través del reconeixement facial.

Writen by admin