Hi ha massa sexe a la graella televisiva?

sexe-en-televisio
agost 28, 2017

La preocupació social respecte als efectes que poden tenir els continguts televisius en el comportament dels més joves es tradueix sovint en la demanda d’una educació audiovisual a les escoles. S’intenta amb això vetllar per que els mitjans de comunicació no tinguin una influència negativa, sobretot en temes en què els adolescents poden ser més vulnerables, com la violència i el sexe. No obstant això, perquè l’educació en mitjans de comunicació sigui útil, cal partir del coneixement de la relació dels adolescents amb la televisió.

“En la televisió probablement ens movem per tendències i també per modes i sensacions. I moltes vegades tens la sensació, com en el cas del sexe, que en aquesta època li ensenyes poques coses a l’audiència de www.mrvideosdesexo.xxx/xnxx/. Si furguem, la gent segur tindrà els mateixos problemes sexuals que fa uns anys. I si ens poséssim a treballar, estaríem transitant pels mateixos territoris que han transitat els programes que abordaven la sexualitat en el passat”, explica. Per sort, els temps estan canviant i la societat està més enterada de les coses que passen al món.

Videos de sexo a la televisió

“L’accés a internet s’ha multiplicat i amb això la difusió de tot tipus de continguts eròtics o sexuals a través de la xarxa, per la qual cosa el gènere ha perdut certa exclusivitat en la televisió pel que fa a dècades anteriors”, comenta per la seva banda el director de laSexta, Mario López.

“Jo he presentat idees a les teles, però no hi ha hagut interès. Les raons que m’han donat no tenien molt fonament. Crec que quan està de moda un determinat format, gairebé tot el que es vol emetre ha de girar entorn d’això i no sembla que sigui el moment del sexe”, explica per la seva banda Lorena Berdún.

Evolució dels continguts eròtics a la televisió

La nostra televisió no es va atrevir a parlar obertament de sexe fins a 1990 quan la doctora Elena Ochoa, de la mà de Chicho Ibáñez Serrador, va ensenyar als espanyols conceptes que fins llavors havien estat tabú. Parlem de sexe es convertia així al primer programa d’informació sexual en la història de la tele espanyola. Després arribaria Aquesta nit, sexe, amb Isabel Gemio, en Antena 3; Llum vermella, novament amb Elena Ochoa, o M’ho dius o m’ho expliques i Dos rombes, amb Lorena Berdún, i més recentment, Tots ahhh 100 (laSexta) i Sex Academy (Cuatro).

No obstant això, excepte les seccions de Valerie Tasso en L’últim mico i de Borja Rodríguez en Millor flama a Pilar, el sexe ha desaparegut de la nostra televisió. A què és degut aquesta manca? És possible la volta d’algun d’aquests formats? «Rotundament, no», contesta Mariano Blanco, director de programes de Quatre, a PAPER.